Verborgen vacatures vinden in LinkedIn

Vacaturehouders/‘hiring managers’ en recruiters plaatsen de vacatures die zij hebben in hun eigen updates. Dit is voor hen een super manier om vacatures direct bij hun connecties onder de aandacht te komen, en snel en gratis.

Het is sinds enkele maanden mogelijk direct naar vacatures in updates te zoeken. Dit doe je met ‘Search Update’, als volgt: klik op het pijltje naast ‘People’ (rechtsboven in je scherm) en kies ‘Updates’. Vervolgens kies je bijvoorbeeld ‘vacature controller’.

Op 16 juli 2011 krijg ik dan tot en met mijn 3e graad connecties het volgende resultaat: 120 updates met een vacature voor controller en het profiel van degene ‘die erover gaat’!

Je hebt dus twee-in-een: de vacature en de contactpersoon. Het spreekt voor zich dat, als de vacature je aanspreekt, je meteen kunt reageren.

Je kunt degene ‘die erover gaat’ ook meteen als connectie uitnodigen. Zij zullen je zeker accepteren als je daar een persoonlijke toelichting bij geeft, bijvoorbeeld “Ik zie op je profiel dat je recruiter/werkzaam bent in mijn vakgebied. Graag nodig ik je uit als mijn contact, wellicht dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Dank je wel alvast. Met vriendelijke groet, Petra Uitgeest.”

Ook voor lager opgeleiden is dit een top tip omdat je met bijvoorbeeld ‘vacature monteur’ ook vacatures en degene die ze heeft geplaatst vindt. Kies je ‘vacature monteur’, dan krijg ik 161 resultaten.

‘Search Update’ is een uitmuntende extra manier om vacatures en de voor jou belangrijke ‘vacaturehouder’ te vinden op LinkedIn en om je zelf in beeld te brengen bij ‘degene die er over gaat’.

Bron: Solliciteren via LinkedIn, 6e druk juli 2011, Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg

6 Reacties to “Verborgen vacatures vinden in LinkedIn”

 1. mirjam hooiveld Says:

  Dank voor het delen van deze nformatie. Daar kan ik de coachees die ik begeleid bij loopbaan en outplacement trajecten ook verder mee helpen.

  Groet, Mirjam Hooiveld

 2. Roland Ekas Says:

  Dat is inderdaad een handig middel om naar vacatures te zoeken. Dank je wel voor de tip.
  Hartelijke groet
  Roland

 3. Sandra Hellendoorn Says:

  Erg handige tip! Ga ik zeker vaker gebruiken.

  Vriendelijke groet,

  Sandra Hellendoorn

 4. Het best verkochte sollicitatieboek van Nederland! • Recruiter University : Effectieve training, coaching en advies voor HRM en Recruitment specialisten Says:

  […] Inhoudelijk zijn er twee extra onderdelen, ten eerste de ‘Search Update’ waarover vorige week een veel gelezen blog verscheen: Verborgen vacatures vinden in LinkedIn. […]

 5. Het best verkochte sollicitatieboek van Nederland! • Recruit2 - helpt uw personeelwerving ver vooruit. Says:

  […] Inhoudelijk zijn er twee extra onderdelen, ten eerste de ‘Search Update’ waarover vorige week een veel gelezen blog verscheen: Verborgen vacatures vinden in LinkedIn. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: