Eindelijk! LinkedIn.com is nu volledig Nederlandstalig.

Het was eind 2010 al aangekondigd, en men heeft lang op een vertaler moeten wachten, maar LinkedIn.com is nu volledig in het Nederlands te gebruiken! Dit betekent dat alle Engelstalige benamingen (current, past, education, recommendations, etc) naar het Nederlands vertaald zijn. Belangrijker nog, zeker voor Recruiters, is dat de Nederlandse profielen (uitleg hier) ook geïndexeerd en vindbaar zijn. Zo kun je dus naast een Engelstalig profiel ook een Nederlandstalig profiel aanmaken, op beide gevonden worden en wordt, afhankelijk van jouw taalinstelling, het overeenkomstig profiel getoond.

Een lang gekoesterde wens van het LinkedIn team in Nederland gaat hiermee in vervulling. Na de officiële opening van het kantoor van LinkedIn in Amsterdam heeft men hierom verzocht in de hoop dat dit een extra boost geeft aan het LinkedIn gebruik in Nederland. Net zoals LinkedIn in Italië een versnelde groei heeft gehad toen het Italiaans volledig werd ondersteund. Er worden nu 16 talen volledig ondersteund. Blijft Nederland met deze nieuwe impuls wereldkampioen LinkedInnen?

Ik denk het wel maar ook benieuwd wat jij gaat doen. Ga je nu ook een extra LinkedIn profiel in het Nederlands opstellen? Of ga je direct de taalinstelling veranderen naar het Nederlands? Laat het ons weten.

PS. de taalinstelling vind je rechtsonder via het Language menu of via LinkedIn Settings – Account – Select Your Language.

Met dank aan Aaltje Vincent die deze instelling vandaag ontdekte.

Advertenties

13 Reacties to “Eindelijk! LinkedIn.com is nu volledig Nederlandstalig.”

 1. Chris Says:

  Fijn. Alleen blijft het engelse profiel als default verschijnen. #kleinigheidje

  • Jacco Valkenburg Says:

   @Chris ik heb het uitgebreid getest vanavond en het werkt zoals het hoort. Als je je taalinstelling op Nederlands hebt staan en zoekt naar profielen, krijg je standaard (default) de Dutch versie te zien, mits deze is ingevuld natuurlijk. Zoek maar eens op mijn naam en selecteer deze.

   • Chris de Vries (@ChrizzyBusy) Says:

    @Jacco Na nog wat gestoei …. via ‘profiel weergeven’ of ‘profiel bewerken’ komt mijn profiel als default/primary in english. Als ik via het zoekvakje Jacco V zoek, of mezelf, dan is het inderdaad meteen in nederlands. (Uiteraard heb ik de taalinstelling op nl staan sinds vorige week. Dank voor je aandacht en groet, Chris.

 2. Jeanette Wubben (@JeanetteWubben) Says:

  Aangepast naar Nederlands! Leuk!

 3. Sander Noppeneij Says:

  Het werkt prima, het is zelfs even wennen om alles in het Nederlands te lezen, je bent er zo aan gewend.
  Ik ben er blij mee en bedankt voor het delen van deze mogelijkheid.

 4. michaelblogt Says:

  Ik had vroeger een Engelstalig en Nederlandstalig profiel op LinkedIn en dat zorgde enkel maar voor verwarring. Dus beide verwijderd en ééntje gemaakt met een mengeling van Nederlands en Engelstalige teksten. Ik zo zal ik mijn profiel ook verder behouden.

 5. Valentina Gomes Says:

  Hartelijk dank voor de informatie. Fijn om LinkedIn in het Nederlands te kunnen gebruiken.

 6. Udo Sprang Says:

  Hoera, eindelijk die storende Engelse termen weg in mijn Nederlandstalige profiel. Een geweldige verbetering! Ik heb meteen de taalinstelling in mijn account omgezet!

 7. Myriam Says:

  Thnx! Heb ‘m net omgezet. Was een veelgehoorde klacht in mijn LI-workshops.
  Linkende groet,
  Myriam de Roo

 8. Pieter Says:

  Jammer dat je bij een meer-talig profiel niet meteen je default taal kunt aangeven, die bleef Engels. Ik had een 2-talig profiel (EN en NL) en heb nu de Engelse pagina moeten vertalen naar het Nederlands, anders is het helemaal geen gezicht. Vervolgens mijn ‘oude’ Nederlandse profiel verwijderd. Ik heb nu dus geen 2-talig profiel meer.

 9. Alles wat je wil weten over LinkedIn in Nederland 2014 Says:

  […] Ongeveer 30% maakt gebruik van de Nederlandstalige interface. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: