LinkedIn Status Updates niet langer zichtbaar op je profiel

Om een betere LinkedIn ervaring te bouwen verwijdert LinkedIn de activiteitenfeed van het LinkedIn profiel per direct. Lees onze tips!

Het viel ons op dat Status Updates niet meer zichtbaar waren op LinkedIn profielen. Inmiddels hebben we dit officieel bevestigd gekregen van LinkedIn Benelux:

“In het kader van onze voortdurende inspanningen om een betere LinkedIn ervaring te bouwen verwijdert LinkedIn de activiteitenfeed van het LinkedIn profiel.  We weten dat sommige leden graag de mogelijkheid hebben om hun recente activiteiten te tonen op hun profiel dus we onderzoeken nieuwe manieren om dit mogelijk maken. In de tussentijd kunnen leden hun recente activiteiten zien door te klikken op ‘uw updates’ vanaf de LinkedIn homepage.”

Nader onderzoek leert ons ook dat LinkedIn Helpcenter (Engelstalig) op 16 december 2013 een aanpassing heeft gemaakt in de uitleg over deze functionaliteit. Als je nu een update deelt, en de zichtbaarheid is ingesteld op Iedereen, word de update alleen weergegeven:

  • Op de homepagina van je eerstegraads connecties
  • Op de homepagina van je tweede- en derdegraads connecties als deze opnieuw worden gedeeld, worden becommentarieerd of als interessant worden gemarkeerd
  • Op LinkedIn Today

Dus niet meer in de activiteitenfeed op je profielpagina! Dat vinden we heel jammer omdat dit een mooie plek was om nieuws of vacatures te delen. Blijkbaar werd het door het overgrote deel van de gebruikers niet gebruikt, of werd het door recruiters (te) veel gebruikt om gratis vacatures zichtbaar te delen.

LinkedIn Status Update

Onze tip: gebruik de kopregel, direct onder jouw naam, en je samenvatting actiever om nieuws te melden, over wat je doet in je werk of wat je bezighoudt.

Overigens, als de zichtbaarheid is ingesteld op Uw connecties, kan je update worden weergegeven op de homepagina van je eerstegraads connecties

In het gedeelte Profiel van je pagina Instellingen kun je selecteren wie je activiteitenfeed ziet.

Auteur: Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en een onafhankelijk recruitment expert, trainer en auteur van 2 boeken over solliciteren en recruitment via LinkedIn. Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

2 gedachten over “LinkedIn Status Updates niet langer zichtbaar op je profiel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.